werkwijzeWerkwijze

We werken voor bedrijven, instellingen en organisaties. Heel vaak is een photoshoot voor bijvoorbeeld een bedrijf een dure aangelegenheid. Dat is logisch omdat de fotograaf goed opgeleid is, dure apparatuur heeft en natuurlijk ook een boterham moet verdienen. Wij zijn goedopgeleide professionele fotografen met topapparatuur (camera's en licht) maar hebben een andere wijze om inkomsten te genereren. Dat gebeurt door middel van het verkopen van onze foto's via een stockbureau.

Een stockbureau is een internetbedrijf dat foto's van fotografen te koop aanbiedt. Wij werken samen met Istockphoto en daarvan mag gerust gezegd worden dat het bij de beste stockbureaus ter wereld behoort. Istockphoto is een Canadees bedrijf met een hoofdbureau in Calgary. We behoren inmiddels tot de beter verkopende fotografen en daar zijn we trots op omdat er duizenden fotografen over de hele wereld zijn die foto's verkopen via een stockbureau. De concurrentie is groot.

We zijn altijd op zoek naar thema's en uitdagingen. We willen heel graag voor uw bedrijf fotograferen. U ontvangt dan de foto's gratis en rechtenvrij als wij ook een groot deel van de gemaakte beelden mogen aanbieden aan Istockphoto.com. Uiteraard bieden we alleen fotomateriaal aan dat door u is goedgekeurd. Een verkennend gesprek voorafgaand aan de photoshoot is dan ook van groot belang.

Afspraken Afspraken

Mensen op de foto zijn vaak heel belangrijk. Het allerliefst hebben we een echte beroepsuitoefenaar. Voor ieder persoon op de foto is een modelrelease verplicht. Merken op kleding is voor Istockphoto uit den boze. We begrijpen dat dat voor u juist wel van belang is. We zullen daar samen een goede balans in moeten vinden. In het verkennend gesprek zullen we het belang van een modelrelease en geen merken op kleding verder toelichten.

Duidelijke afspraken zodat eenieder weet wat er gaat gebeuren op de dag van de shoot en wat er van iemand wordt verwacht is van wezenlijk belang voor u en voor ons. We willen daarom ook voldoende tijd besteden om wensen en verwachtingen te verkennen. Heel graag komen we bij u op bezoek. Groot voordeel van een bezoek voor ons is dat we wellicht in de gelegenheid zijn een eerste kennismaking te hebben met u en uw bedrijf.

Foto's knippen Foto's knippen

Als de dag van de shoot is aangebroken begint het echte werk. Het allerfijnst is als er iemand is die met ons meeloopt, die weet wat er wel en niet kan en mag. Bij kleine bedrijven is dit minder noodzakelijk omdat er dan voldoende overzicht is. Uiteraard kennen we de gemaakte afspraken en houden we ons daaraan. Zoals al eerder aangegeven zijn mensen op de foto belangrijk omdat dat spreekt. Voorafgaand aan de daadwerkelijke shoot worden de modelreleases getekend. We hebben dan al een keer kennis kunnen maken met de personen die op de foto komen. Voor veel mensen toch een beetje spannend of vreemd.

Voor fotograferen is tijd nodig, de locatie moet verkend worden, licht moet worden ingeschat en de compositie van de foto is van belang. Verder duiken er altijd kleine problemen op die om een oplossing vragen. Soms zullen handelingen in scène moeten worden gezet omdat het te snel gaat of omdat de omstandigheden vragen om meer rust. Het is fijn als er rekening wordt gehouden met het feit dat er gefotografeerd wordt.

Development Afhandeling

Na de dag van de photoshoot gaan we aan de slag met het ruwe materiaal (je zou dit kunnen vergelijken met de negatieven van vroeger). Elke foto afzonderlijk wordt bekeken en beoordeeld en waar nodig bewerkt. U ontvangt vervolgens een dvd met daarop een hele serie met foto's. Een deel daarvan is heel specifiek voor uw bedrijf, een ander deel is voor u en voor ons zodat we dat materiaal op Istockphoto kunnen plaatsen. Het specifieke bedrijfsdeel wordt niet geplaatst (vaak ook niet geschikt omdat er geen modelreleases zijn en omdat er merken op staan). Het deel dat ook voor ons interessant is wordt door u beoordeeld. Foto's die niet geschikt zijn zullen we dan ook niet plaatsen.

U begrijpt dat het wel interessant voor ons moet blijven, daarom stellen we dan ook een minimum norm aan de verhouding foto's die wel en niet geplaatst mogen worden. Deze verhouding is minimaal fifty fifty.

ContactContact

Zijn er vragen of ideeën of wilt u een vrijblijvende verkenning naar onze ideeën zodat u kunt inschatten of ons concept bij dat van uw bedrijf past? Neem gerust contact op.

phone Bart Coenders 06-10823353
phone Frank Coenders 06-34260963
email Stuur een e-mail

Valid XHTML 1.01 Transition Valid CSS 2.1
Site Designed by www.aivah.com
Site Powered and hosted by www.webreus.nl
© copyright 2001-2009 All Rights Reserved.
Conform to W3C Standard XHTML 1.0 Strict & CSS
www.pictureworld.nl